Det ekologiska originalet

Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta – fri från gifter och full med smak.

Våra grönsaker

Vi har ett stort utbud av grönsaker som odlas på gården. All odling på Torfolk Gård är kontrollerad och godkänd av KRAV. Det innebär att vi inte använder konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Våra grönsaker säljs av Torfolk & Vänner, tillsammans med produkter från flera andra ekologiska odlare på gården och runtom i Klarälvdalen.

I växthusen

I början av juni skördar vi den första ruccolan och sedan kommer tomaterna strax efter. Den allra första salladen odlas också i växthus, medan de senare omgångarna växer på friland. Annat som finns i våra växthus är slanggurka, chilipeppar och paprika.

Tomatkvistar

På friland

Vår frilandssäsong börjar i månadsskiftet maj–juni och avslutas i oktober. Det allra första som vi skördar på friland är sparris och gräslök. Strax därefter kommer spenat, mangold och dill. I juli och augusti mognar nya sorter varje vecka. Då kan du bland annat hitta broccoli, persilja, squash, sockerärter, färsk vitkål, färsk potatis och salladslök. Sedan kommer alla härliga knippen av morot, gul lök, rödlök och rödbeta. Bönor och blomkål mognar. Sen är det dags för kålrot, purjo och salladskål. Det sista vi skördar är palsternacka, grönkål och brysselkål. Under hösten brukar vi ha rotfrukter och kål i lager ganska länge, oftast fram till jul, ibland längre.

Olle vid ett rabarberfält
Våra återförsäljare