Det ekologiska originalet

Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta – fri från gifter och full med smak.

Kronans kaka

En gammal svensk klassiker som är naturligt glutenfri. Smakar som allra bäst ljummen tillsammans med vår hjortronsylt och lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 100 g mjukt smör
  • 1½ dl socker eller annan valfri sötning
  • 1½ dl (ca 70 g) mandel
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 st bittermandlar eller 3 droppar bittermandelessens
  • 2 st normalstora färdigkokade potatisar

Sätt ugnen på 175 grader. Smeten görs enklast och smidigast i en mixer. Mixa först mandeln tills den är finfördelad. Tillsätt sedan ägg, mjukt smör och socker – mixa tills det blir vitt och fluffigt.

Tillsätt resten av ingredienserna och mixa noggrant till en jämn och fin smet utan klumpar.

Häll smeten i smörad form. Grädda i cirka 30 minuter.

Våra återförsäljare