Gårdsbutiken

Våra egna grönsaker är basen i vår gårdsbutik. Nyskördat, brett sortiment av alla tänkbara grönsaker direkt från åker och växthus. Vi börjar på försommaren med sparris, sallad och dill. Sen följer vi säsongerna för att avsluta med rotfrukter under senhöst/vinter. En del kan det vara lite av, så det finns risk att det tar tillfälligt slut. Du hittar här även andra ekologiska produkter. Det mesta är KRAV-godkänt, men ibland har vi nöjt oss med annan ekologisk kontroll.

Här kan du läsa mer om dem som odlar.

Vårt utbud

I juni börjar den nya odlingssäsongen. Varje vecka finns nya färska grönsaker att välja mellan.

Sylt, saft och marmelad av egen tillverkning finns naturligtvis i gårdsbutiken. Här hittar du hela vårt sortiment, och ibland har vi extrapris på någon produkt.

Vi kompletterar våra egna produkter med ekologiska varor från andra leverantörer och grossister. Lite längre ner kan du läsa mer om våra leverantörer.

Lite större beställningar

Du kan beställa rotfrukter under vintern och komma överens med oss om hämtning. Vi säljer så länge det finns varor kvar i lagret. Just nu (april -22) är allt utom potatis slut. Vi öppnar igen den 23 juni då vi har färska grönsaker.

Öppettider i gårdsbutiken

Vi öppnar igen den 23 juni med färska grönsaker.
Under sommaren har vi öppet torsdag och fredag 15.00-18.00 och lördag 12.00-15.00.

 

Hitta hit

Om du kommer till gården så hittar du ofta någon på kontoret eller i gårdsbutiken. Kontaktar oss gärna i förväg, så vi vet att du kommer och har tid för dig.

Adress: Östra Skymnäs, SE-684 95 Höje
Telefon: 0563-723 68

E-post: torfolk@torfolk.se

Våra leverantörer

Biodynamiska Produkter

Biodynamiska Produkter är ett företag som importerar lite mer exotiska produkter men har även svenska äppelodlingar.

Kronfågel Bosarpkyckling

För att du ska få färskt kött av högsta kvalitet har vi valt att ta hem ekologisk, KRAV-märkt kyckling från Kronfågel Bosarpkyckling på beställning. Kycklingarna kommer från små, lokala gårdar i Sverige. Ungefär varannan månad kan du beställa kyckling hos oss.

Färskvarucentralen

Härifrån köper vi en del av vårt frukt- och gröntsortiment. Färskvarucentralen är en del av Svensk Cater och ligger i Karlstad.

Gröna Gårdar

När Bröderna Hedeås i Ransäter skickar djur till slakt brukar vi beställa nötkött och ekologiskt lamm genom Gröna Gårdar. Gröna Gårdar har alltid uppfödarens namn på varje förpackning. På så sätt får vi lokalt uppfött kött från gräsätande KRAV-godkända djur. Förutom det färska köttet har vi fryst kött från samma leverantörer. Utbudet kan variera, ring gärna och fråga.

Konsum Värmland

Vi köper mejeriprodukter och en del charkprodukter från Konsum Värmland.

Kung Markatta

Té, olja, choklad, torkad frukt, konserver, kryddor, nötter och frön. Listan är lång på de varor som vi köper från de Kung Markatta.

Pipers Glace

Goda KRAV-märkta glassar.

Städ, hygien, böcker och annat

Städa utan farliga kemikalier. Vi har rengöringsmedel från Ecover och andra tillverkare som bryr sig om miljön.

Ge din kropp det bästa som finns. Vi har hygienartiklar från bland annat Urtekram och Weleda. Dessutom har vi bomull, tops menskydd mm av ekologisk bomull.

Vi har böcker om miljö och mat. Många spännande receptböcker och några med Värmländsk anknytning.

Vårt sortiment av presenter och miljövänliga vardagsföremål utvecklas hela tiden och varierar under säsongen. Du hittar bland annat återbrukat glashantverk från Hauges glas och textilier från Linneväveriet. Vi har också produkter från några lokala hantverkare. Bland annat keramik från Betsy Jonker och träsniderier av Kent Stafås.