Tankar från gården

Här har vi tänkt berätta lite om hur det kan vara hos oss, vad vi går och tänker på och hur vi kan se på livet, kärleken och maten. Det kommer inte alltid att vara någonting som är företagets allmänna policy, utan högst personliga reflektioner från oss som jobbar här.

Vi hoppas och tror att det vi gör är en del, bland många andra, som bidrar till att göra världen lite grönare, mjukare och skönare. Därför tänkte jag (Olle) börja med lite tankar om hur vi gör det.

Idag, och några generationer bakåt, behöver vi som lever i vår gynnade del av världen (den så kallade västvärlden) inte bekymra oss över hur vi ska få mat på bordet. För de flesta människor bakåt i historien, och för många runt om i världen idag, är just frågan om att få sin dagliga mat, den livsavgörande frågan. Varje dag.

Det är ju fantastiskt skönt att vi faktiskt slipper bekymra oss för hur vi ska få ihop vårt dagliga bröd, men det har också gjort att maten har blivit så självklar och enkel, att många inte längre har en aning om hur den kommer till. Många är inte heller medvetna om jobbet som ligger bakom att den överhuvudtaget kommer till. Vi får många frågor, och diskussioner om det här, från människor som kommer till vår gårdsbutik eller besöker oss på gården. Vi är övertygade om att ju mer man kan om hur maten kommer till, och ju mer man funderar på vad det är man äter, desto mer kommer man också att välja att äta sådant som är nyttigt och bra, både för en själv, och för världen vi lever i. Därför är bland det roligaste som finns människor som kommer hit, ringer eller mejlar och vill prata om mat och hur den kommer till. Fortsätt att komma hit, fortsätt att prata med oss, på ett eller annat sätt.

För att ännu mer bidra till att hålla diskussionen igång har vi startat en odlingskurs, och vi planerar att till sommaren öppna gården ännu mer för besökare, rundturer, och samtal.

HOPPAS DU VILL KOMMA PÅ BESÖK HOS OSS!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar